Riikka Shemeikka

Riikka Shemeikka

Johtaja, tutkimus ja kokeilut, Kuntoutussäätiö

Olen Riikka Shemeikka ja toimin Kuntoutussäätiön tutkimuksesta ja kokeiluista vastaavana johtajana. Olen työskennellyt Kuntoutussäätiössä vuodesta 2011. Aiemmin olen työskennellyt mm. Helsingin yliopiston sosiaalitieteiden laitoksella tutkimus- ja opetustehtävissä, Valtioneuvoston kansliassa sekä tutkimustehtävissä kansainvälisessä tutkimuslaitoksessa International Institute for Applied Systems Analysis (IIASA).

Minulla on lähes 30 vuoden kokemus kotimaisten ja kansainvälisten tutkimushankkeiden toteutuksesta ja koordinoinnista. Tutkimusaiheeni ovat moninaisia ja liittyvät usein heikossa asemassa olevien ryhmien terveyden ja hyvinvoinnin parantamiseen.

Erilaisten toimenpiteiden vaikuttavuuden seuranta ja osoittaminen, sekä esimerkiksi seurantaindikaattoreiden kehittäminen ovat mielestäni sekä tärkeää että innostavaa. Tällä hetkellä työssäni ovat ajankohtaisia muun muassa monet työelämään ja työoloihin liittyvät aiheet. Näitä ovat esimerkiksi työurien pidentämisen keinot, osatyökykyisten ja maahanmuuttajien työllisyyden edistäminen, ikääntyvien työntekijöiden työssä jaksaminen, nuorten työhön sitoutuminen sekä työkyvyttömyyseläkkeet ja niiden alkavuus.