Public Procurement lab

Hyvinvointiyhteiskuntaamme haastaa väestön ikääntyminen, julkisen sektorin kestävyysvaje sekä ilmastonmuutos ja muut globaalit ilmiötTarvitsemme yhä vaikuttavampia ratkaisuja ihmisten ja ympäristön hyvinvoinnin edistämiseen.  

Autamme julkista sektoria kohdentamaan resursseja aidosti vaikuttaviin ratkaisuihin.   

Haluamme parantaa julkisen, yksityisen ja kolmannen sektorin välistä yhteistyötä vaikuttavien kokonaisratkaisuiden rakentamisessa. Tahdomme myös edistää vaikuttavuusperusteisia, vastuullisia ja innovaatioita mahdollistavia hankintoja 

Tätä varten kehitämme yhteistyössä tärkeiden sidosryhmien kanssa Public Procuremenet lab ohjelmaa, joka kulkee yrityksille suunnatun vaikuttavuuskiihdyttämön rinnalla 

Vaikuttavat hankinnat vaativat organisaatioilta vaikuttavuuden johtamista ja jatkuvaa dialogia markkinoiden kanssa parhaiden ratkaisujen kehittämiseksi.

Julkisia hankintoja voidaan hyödyntää innovatiivisten ja vaikuttavien palveluiden ja tuotteiden kehittämiseen. Palveluihin, jotka vähentävät haittaa ympäristölle, parantavat ihmisten hyvinvointia ja ratkaisevat yhteiskunnallisia haasteita.  

Public Procurement lab auttaa julkista ostajaa ymmärtämään paremmin millaisia yhteiskunnallisia vaikutuksia kannattaa ostaamitä niistä kannattaa maksaa sekä millaisia ratkaisuja vaikuttavuusyritykset voivat niihin tarjota.  

2020 teemana osatyökykyisten työllistymisen edistäminen – yhteiskunnallisen hyödyn mallinnus auttaa hahmottamaan tarvittavia ratkaisuja

Syksyllä 2020 järjestettävän Impact Startup -vaikuttavuuskiihdyttämön teemana on osatyökykyisten työllistymisen edistäminen. Tämä on teemana myös Public Procurement labissa. Jotta yhteiskunnallista haastetta voidaan ratkaista vaikuttavin keinoin, on tiedettävä tarkasti haasteen juurisyyt ja niihin vaikuttavat tekijät. Keitä ovat osatyökylyiset, mikä edistää heidän työllistymistään ja mikä ei? Näihin vastauksia etsimme yhdessä Työ- ja elinkeinoministeriön kanssa tehtävässä yhteiskunnallisen hyödyn mallinnuksessa. Mallinnusta tullaan hyödyntämään Public Procurement labissa.

Lue mallinnustyöryhmän kolumni aiheesta TEM:n sivuilla.

 

Oletko kiinnostunut osallistumaan Public Procurement labiin tai tuliko mieleesi kysymyksiä? Ota yhteyttä:  

Kiihdyttämöpäällikkö Katja Anoschkin

katja@impactstartup.fi