Petri Lehtipuu

Petri Lehtipuu

Johtaja, Laatukeskus

Petri Lehtipuu toimii Laatukeskuksessa asiantuntija- ja arviointipalveluiden johtajana.

Petrillä on pitkä kokemus sekä teollisuus- että palveluliiketoimintojen johtamisesta ja erityyppisten organisaatioiden valmennuksesta ja konsultoinnista. Koulutukseltaan Petri on diplomi-insinööri, mutta hän kutsuu itseään pikemminkin ihmisinsinööriksi, koska merkittävä osa työurasta on ollut muutosten johtamista ja toiminnan kehittämistä. Hän on myös kouluttautunut coachiksi, ja käyttää valmentavaa otetta kehittämistyössä.

Mieluimmin Petri työskentelee kokonaisvaltaisissa asiakastoimeksiannoissa, joissa lähtökohtana on yhdistää asiakkaiden ja muiden sidosryhmien tarpeet konkreettisiin tekemisiin ja mitattaviin tavoitteisiin. Palvelumuotoilu, prosessien kehittäminen, lean-työkalut, datan hyödyntäminen ja organisaation arvioinnit ovat esimerkkejä hyödyllisistä työkaluista eri tilanteissa. Tärkeimmäksi onnistumisen edellytykseksi muodostuu kuitenkin usein organisaatiokulttuuri: siinä on asioita, jotka tukevat haluttua muutosta ja asioita, jotka hidastavat muutoksen toteutumista. Erinomaisuuteen tähtäävää organisaatiota on johdettava eri tavalla kuin tavanomaisuuteen tyytyvää.

Petri Lehtipuu on työskennellyt myös paljon kolmannen sektorin ja järjestöjen laadun ja johtamisen parissa, ja häntä motivoi yhteistyö erityyppisten toimijoiden kesken.