Marko Parkkinen

Marko Parkkinen

Toimitusjohtaja, Ratkaisutoimisto Seedi

Marko Parkkisella on yli 20 vuoden kokemus yritysten kasvusta yrittäjänä, konsulttina sekä hallituksen jäsenenä.

Parkkinen aloitti uransa tuotekehityksessä koodarina ja sisäisenä konsulttina Imatran Voima Oy:ssä. Ajauduttuaan insinööriuralta kokonaan markkinoinnin pariin hän toimi toimitusjohtajana Euro RSCG:ssä, kunnes vuonna 2002 perusti viiden partnerin kanssa markkinointitoimisto Bob Helsingin, jonka toimitusjohtajana ja sittemmin hallituksen puheenjohtajana hän toimi vuoden 2006 loppuun.

Parkkinen on ollut perustamassa yhteensä 25 uutta yritystä, joista viimeiset 17 hän on perustanut innovaatio- ja konsulttiyhtiönsä Ratkaisutoimisto Seedin lukuun. Parkkinen on konsultoinut n. 200 yritystä ja yhteisöä kasvun ja kaupallistamisen alueilla. Parkkinen on toiminut yhteensä 12 omien yritysten ulkopuolisen yrityksen ja yhteisön hallituksessa.

Mainostajat ovat valinneet hänet kolmena peräkkäisenä vuotena kolmen terävimmän suomalaisen markkinointiajattelijan joukkoon (IRO 2003-2005) ja hänelle myönnettiin vuonna 2005 Mainonnan monitaho -palkkio työstään markkinoinnin hyväksi. Vuonna 2010 Tietoviikko lehti valitsi hänet 100 suomalaisen IT vaikuttajan joukkoon. Vuonna 2011 hän pääsi kymmenen finalistin joukkoon vuoden innovaatiojohtajana.