Sitra

Sitra

Kiihdyttämön kumppani

Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitran tulevaisuustyön tavoitteena on Suomi, joka menestyy kestävän hyvinvoinnin edelläkävijänä.

Käytännössä Sitra ennakoi yhteiskunnan muutoksia, selvittää kehitysvaihtoehtoja, tekee kokeiluja, kehittää toimintamalleja ja tuo ihmisiä ja organisaatioita yhteen. Sitran toiminta jakautuu temaattisesti ja tavoitteiltaan kolmeen osaan: hiilineutraali kiertotalous, uudistumiskyky ja uusi työelämä ja kestävä talous.

Viimeksi mainittuun teemaan liittyen Sitra toi vaikuttavuusinvestoimisen Suomeen ja vauhditti alan käytännön kokeiluja yli viiden vuoden ajan (2014 – 2019). Sitralle kuuluu kiitos tämänkin kiihdyttämön alkuideasta. Sitra järjesti 2015-2019 vaikuttavuuskiihdyttämöjä, vaikuttavuuden bootcampeja ja muita vaikuttavuustiedon syventämiseen keskittyneitä tapahtumia, joiden toiseksi jatkajaksi Impact Startup -vaikuttavuuskiihdyttämö pääsi. Sitra on lisäksi tuottanut paljon erilaisia selvityksiä ja materiaaleja vaikuttavuudesta ja niihin kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa!

Lue lisää: https://www.sitra.fi/hankkeet/vaikuttavuuskiihdyttamo/